torsdag, juni 05, 2008

I nöd och lust...

...har jag för mig att filmen heter som har denna låten som ledmotiv. Vet inte varför jag kom att tänka på den just nu men en av de bättre dramafilmer jag sett med Maryl Streap och Jack Nicolson i huvudrollerna. Har sett den ett antal gånger med några års mellanrum och den är lika gripande varje gång. Missa inte den om den dyker upp som gammal repris (är från 80-talet har jag för mig) på någon filmkanal.

Kolla...

...vilka underbara bilder som jag hittade i "mina bilder" som jag inte hade en aaaning om att de existerade! Tror att det är storasyrrorna som varit barnvakter och kombinerat detta med deras förkärlek att hänga vid datorerna. Kreativt!



Bilden längst ner visar Wilma med sin bästis som hon har hängt ihop med ända sedan hon var ettochetthalvt och började dagis. Mira går på samma dagis som hennes storasystrar gick på när de var små. Vissa av deras "gamla" fröknar jobbar kvar, dock inte på Miras avdelning. Wilma och bästisen, som går i samma klass var faktiskt där och praoade för inte så länge sedan. Och även Nellie praoade där för några månader sedan. De var igenkända av alla sina fröknar .

"De systrarna glömmer man inte så lätt", som en fröken sa till mig, med en, vad jag hoppas och tror, positiv klang. Mycket har dock ändrats sedan NoW gick där då hela Dagiset (låter mysigare än det mera korrekta förskolan) brann ner till grunden. Visst har de som arbetar där fått en bättre arbetsmiljö men jag kan inte hjälpa att jag tycker det var myyysigare förr mer färger, fluffigare kuddar, fler små vrår att gömma sig i och en härlig lekhall som förmodligen inte skulle godkännas idag p g a risk för skador mm.

Ett kul minne som poppar upp nu är när Wilma, kanske 3-4 år gammal, stolt kom hem och berättade att hon var ordförande i "Fröken Birgittas spillklubb". Jag anade direkt vad detta var för "ironisk" klubb då jag dittills inte lyckats få henne att förstå det här med vett och etikett vid matbordet, men naturligtvis som den fromma moder som jag var (är!??) log jag bara och sa; "nämen, vad roligt".















Klockrent!

Gomojjon mamma!


Tja, hur blev fortsättningen på min spännande cliffhanger från igår? Jo, jag spenderade någon timma framför datorn, ammade och gosade med vicke-vera och sen var det dags att hämta Miran. Så lite nytta och mycket trams. Men "de e´inge fara, mamma. De jööö inget", som Mira skulle sagt. Hennes för tillfället återkommande kommentar oavsett om hon syftar på utspilld mjölk, häftig konversation mellan storasyrrorna, fyllig spya från lillsyster eller mammans suck när hon för femtielfte gången försöker väcka pappan (Nåja, han är riktigt "duktig"på att gå upp numera).


Det märks att hon snappar upp mycket på dagis och hennes ordföråd ökar för varje dag. Några exempel:

-Mamma, du e min bästa kompis (sas igår för första gången)

-De e inte jag (=det var inte jag). En mindre rolig fras som stora tjejerna redan har utnytjat till fullo ;-).

-Mamma, jag äääälskar dig...jag naknar dig...JÄTTEmer!!! (mmm...det kan man ju inte få nog av)
-"Du dum." "Nää, mamma är väl inte dum" "Nää, mamma lite dum bara (??!!)"
Tja, det kan väl stämma ibland...

Men det bästa av allt är nog när man lyckas få upp ögonen och det första man får se och höra är en rufsig Mira, som ofta redan leker med Vera, säga "Gomojjon mamma, du naknen (vaken tror jag att det ska vara, men man vet ju aldrig)
"Väcka pappa?"

"Ja, väck du pappa du (småler...)

"Pappa, pappa, saaaaakna, du måste väcka nu!!"

Gosigt värre. När hon sen med glädje tar på sig uppdradget att väcka sina tonårströtta storasystrar känns det lent i mammahjärtat (denna väckning tas emot med blandade känslor hos systrarna då det kan gå riktigt vilt till...)


onsdag, juni 04, 2008

Gåshud, tuppskin....

...får jag varje gång i bilen när denna låt spelas (högt, eller så högt som två små barn tillåter, de stora vill naturligtvis ha så högt så att högtalarna sprängs).

">

Är man riktigt...

En alldeles nygräddad liten Vera som snabbt som attan ville komma ur sin ugn.
Dock lite överjäst med kinder som källarfranskor.


...klok om man ställer sig att baka i 30 graders värme?!
Förmodligen inte men det är just vad jag har gjort. Idag har jag provbakat Bohusländsk Hönökaka. Helt ok faktiskt, hoppas barnen tycker det med för det är de som är de stora brödätarna. Kul att prova på något nytt men som vanligt så var jag tvungen att göra dubbel sats då jag alltid tänker att det känns ju meningslöst att dra fram hushållsmaskin och alla andra tillbehör och sen bara få några futtiga brödkakor. Men lika ofta förbannar jag mig själv när jag kommer till själva gräddningen då den blir sååå utdragen och långsam.

Men nu är det gjort och jag kan klappa mig på bröstet för att jag gjort något nyttigt idag.


Nu sover lilla Vera (Hon var vaken under hela baket) och Mira är på dagis och leker, så vad att göra?? Det är ju inte så att jag är sysslolös, tyvärr - tvärtom men den stora frågan är; ska jag slappa i solen och bara tänka på allt som borde/måste göras, eller sätta igång med något och få något vettigt gjort (tror inte att skriva/läsa bloggar räknas in i "vettigt kategorin")?? Svaret får både ni och jag nästa gång då så länge jag sitter här så kan jag inte bestämma mig. (Wow, vilken "cliffhanger")

tisdag, juni 03, 2008

Vad en liten flicka kan behöva


Vad Mira sade när jag bar in henne från bilen efter några timmars lek på dagis i solen:



"Mamma, den-är lilla lickan höver lälling"






Dagens låt

Bilder på Vera med flera...

Lite bilder...
Här är mina fyra tjejer på Neo i Bårås när Vera bara var några dagar gammal

Nellie

"Bosunge" Mira




Stolta storasyster med fina lillasyster


I´m baack!!!



Oj, det är drygt ett år sedan jag skrev något här så det finns väl en hel del att uppdatera alla (!!!)mina trogna läsare med. Den största nyheten är nog vår lilla "vicke-vera" som föddes den 15 Januari 2008. En underbar liten glad och harmonisk tjej som nu har blivit hela 4,5 månader gammal. Hon är nog en bidragande orsak till att bloggen gick i träda då jag mådde väldigt illa och var mycket trött i början av graviditeten. Men skam den som ger sig (eller eg inte, tycker jag...)




Mira, den stora lillasystern eller den lilla storasystern, fyller 3 i September, Nellie, största systern gick och blev tonåring i Februari, Wilma är 11 (snart 12) och Kristoffer fyller 14 nu den 5:e Juni. Själv närmar sig min 25-årsdag (;-)) med stormsteg den 6 Juli!!!