fredag, juni 20, 2008

Så här härligt...


...hade vi det för några veckor sedan när sommaren var som bäst!




Nellie och Vera i skuggan under det stora trädet



Kristoffer och Vera på stranden


Wilma och Allram simmar i vår insjö



Två kompisar som båda älskar att bada



Glad Midsommar!


Jag och Mira har just varit ute och plockat blommor och bundit henne en krans.
Nåja, jag plockade och band och Mira cyklade mest i vattenpölar med sin trehjuling (med fodrade "mommo-stövlar"). Så värst många sorters blommor fanns det inte att välja mellan då de flesta torkat bort, men lite vita, blåa och gula hittade vi i diket. Visst blev hon söt!

Snart ska vi göra oss iordning för midsommarlunch hos farmor och farfar.
Sedan bär det iväg till traditionellt midsommarfirande med stång, dragspel och hela faderittan för att fortsätta kvällen hos Angelie och Novak.

Glad Midsommar!

torsdag, juni 19, 2008

Åhhh...


...så mitt i prick!

Spegel, spegel på väggen där...


Vera här helt stormförtjust i speglar, eller snarare vad hon ser i spegeln - sig själv (Men det är hon nog inte medveten om utan undrar nog vad det är för rolig, mkt liten filur som ser så olik ut alla andra i familjen. Ja fast samma frisyr som pappa har filuren ändå...)

Denna förtjusning är på både gott och ont. Mamman, som av uppenbara skäl undviker speglar är ju tvungen att stanna upp när man går förbi någon, för vad gör man inte för att få sin bebis lite x-tra lycklig.
Då, där framför spegeln, går det ju inte att undvika att se:

"Lennart Svan frisyren" (Ni vet, de där v-formade fläckarna ovanför tinningarna som antyder att man är på G att bli flintis) som börjar bli mer än påtaglig då håret synligt faller av efter varje tvätt (nej, inte p g a cellgifter utan ammning! Tack och lov kanske man ska tillägga då...)

Mammamagen a la´gravid i månad 6 (lugn, bara "jag är uttråkad och trött och mår nog mycket bättre om jag stoppar i mig nåt onyttigt-mage", ingen bebis i den inte) under den urtvättade snobben t-shirten, som är den senaste modeflugan här hemma. Skulle det hända att jag tar på mig något mer sofistikerat ser Vera genast till att ta ner mig på jorden igen - en bebisspya har den förmågan, vit och fin på mörka kläder, gul som solen på ljusa.

Men jag ska passa på att tacka dagis som gör att jag varje morgon försöker se någorlunda mänsklig ut genom att ta på lite foundation, rouge och mascara. Annars hade nog jag hoppat högt varje gång som jag gick förbi spegeln och förmodligen börjat tro på spöken.

Dagens rätt:
Att inse att man verkligen har gjort MER nytta om man legat och gooosat med sin bebis hela dagen än om man hade damsugit och torkat golven (som var meningen, men som så mycket annat inte blev av)

Dagens fel:
Att sticka till samma bebis en snusdosa att leka med för att få skriva klart detta inlägg utan gnäll. (Bytte den mot en toppluva med tofs som Mira kom med imorse.) Den var nästan lika intressant som snusdosan men inte så länge så nu var det slut på firden.

Avslutningsbilder...

...från Nellis avslutning.

Nellie utanför vårt köksfönster innan avslutningen.


Nellie och hennes två bästa kompisar. Sen bar det nog iväg till festivalen och tivolit...

Midsommarfest...

Moster, syster Karin med Mira för ungefär ett år sedan

...skulle dom ha på dagis idag, stackarna, i spöregnet och massa sjuklingar.
Det var bara en fröken där idag, än så länge.
Hoppas barnen är extra snälla... hade jag vetat det så kunde ju Mira varit hemma, men hon hade nog blivit ledsen om vi skulle åkt hem från hennes älskade "gadis" utan att få leka.
Man får väl inte glömma att ungarna ibland faktiskt tycker att det är roligare med lite regn än ständig sol.

Godmorgon!

Lilla Vera med sin favoritanka


Här har redan duschats, ätits gröt, packat inför dagis och nu är det ändå en hel halvtimma kvar tills vi ska åka.
Hur kommer det sig att vissa morgonar så flyter allt och man hinner hur mycket som helst, medan andra gånger så hinner man inte ens det nödvändigaste?
Mira var just och frågade:

"Kommer Kristoffej -Jobbin?"
Det råkar nu vara så att vår Kristoffer heter just Robin i andranamn, så hon har ju helt rätt när hon säger Kristoffer Robin, precis som Nalle Puh:s polare!


Vad Kristoffer tycker om att heta Kristoffej-jobbin är en annan historia...

onsdag, juni 18, 2008

Heja Sverige!!!




tisdag, juni 17, 2008

Ett litet risgryn...


...som knappt syns men känns, har vår lilla krumelur Vera fått i underkäken. Liten börjar bli stor...snyft, vill inte att det ska gå för fort, vill suga på bebiskaramellen länge till. Försöker att tänka på att njuta av varje liten stund, men det är ju också så mycket annat runt omkring som ska tas omhand, tiden liksom bara rullar på.

Hur som helst, GRATTIS lilla Vera till din lilla tand... (5 månader och 2 dagar gammal)

Ps. Saknar de stora busfröna N o W, hoppas de kommer att vara här hemma till midsommar.

Sötlimpa...

Vy från vårt sovrum i maj då vildaplen blommade som mest

...bakas det här idag. Receptet är faktiskt från Therns bageri. Ska bli lite spännande att se hur dessa limpor blir då jag aldrig har bakat sötlimpa förut.
Mira och pappan har åkt till dagis och Vera ska nog snart sova sin morgonlur. Jag ska ta fram mina halvsydda köksgardiner som jag började sy för, sisådär ett halvår sedan eller så...
Kanske blir de klara, kanske inte. Som tyg har jag gamla vita linnehanddukar med monogrammet J broderat.
Tror att det är mammas och pappas som de kanske fick när de gifte sig. Jag hittade dem när jag städade hos pappa efter han dog. De var nog inte använda sen mamma och pappa skilde sig då de var stärkta och pressade/manglade. Har svårt att tänka mig att pappa, som var ungkarl i alla år efter skilsmässan, har stått och gjort sig detta besvär. Skulle väl vara om farmor hade något finger med i spelet...

söndag, juni 15, 2008

Bakis...

"Man tager vad man haver..." och vips så blev en gammal dörr
som stod i ladan (och inte passade nånstans i huset) med lite
målarfärg och fantasi en fin sänggavel till vår dubbelsäng...

...utan att ha druckit en enda droppe, det har jag varit idag (läs söndag). Har absolut inte gjort ett enda knop och tänker inte göra det heller. Ont i kroppen och sådär förlamande trött igen, börjar misstänka att det är något allvarligt fel på mig och funderar på att ringa läkaren. Risken är väl att de hittar något fel och det vet jag inte om jag orkar med. Vi hade en härlig dag igår åminstone då vi var på festivalen i stan, strosade omkring me Mira och Vera. Mira fick en jätteheliumballong i form av en häst som hon nu släpar med sig vart hon än går. Pappan och Mira åt glass och vi träffade några kompisar med deras minsting och gick en sväng till en lekpark som Mira inte har varit på innan. Där hittade hon en liten kille som var i hennes storlek och vikt som var den perfekta gungbrädepartnen. Årets första svenska jordgubbar avnjöts, första kartongen som den var, i solen och andra kartongen hemma med socker och grädde.

Gluttade lite på matchen. Sen var det läggdags, för barnen och tydligen även för mig. Stackars Mikael som har en sån tråååkig sambo...somnar kl halvtio en Lördagskväll...

Den som har varit i farten idag är världens bästa pappa som trots begynnande nackspärr tog med sig Mira till farmor och farfar och sen till lekplatsen där Mira fick "rutcha" av sig och glassade nog lite oxå.

I skrivande stund så är Pappan och Mira ute och hämtar ved för här ska eldas i vedspisen då det är lite ruggigt p g a alla regnskurar.

"De e´ dunheter", sa Mira till Allram när han försökte smita ut när hon öppnade dörren. Hmmmm...undrar var hon får allt ifrån???!!!