lördag, maj 12, 2007

Tack...



...även Bondhustrun för din hjälp. Som vanligt så var det enklare än jag trodde...

M och lilltjejen kör W och en kompis till klassbollen. N är redan i stan efter att ha sovit över hos en kompis. (Det spelar ingen roll hur man gör, antalet barn är mer eller mindre konstant, fördelen med kompisar är att de tenderar att hålla sams bättre än syskonen, och de är mer benägna att duka av efter sig och sådana småsaker, som i mitt lite halvkaotiska liv kan ha avgörande betydelse för hur dagen, humöret och "flytet" fortsätter ;-).

Nu ska jag gå ut och mata och släppa ut hästarna (lite sent) och fortsätta att inte tänka på cigaretter...

ps, M Juni 2006, mammas gamla 70-tals kläder hänger fortfarande med... sååå, fin!!!!

fredag, maj 11, 2007

Kolla...

...vad jag kunde klara av med lite hjälp av min kära M, lägga ut filmer direkt så man slipper länken!!!! Fantastiskt!

Gullig video till en härlig låt som W älskar (jag med för den delen...)

Sexiga morötter?!


Tja, kan man kalla sina ben för "morotsben" efter detta???

Test

Kan inte...

...någon se till att Lahle och denna ( gulliga kille får ihop det?

Bravo Wiehe!!!

Stackars kungligheterna! Hur vågar Wiehe prata om verkligheten när han befinner sig i sagornas värld!? Vet hut karl och fall på knä för din drottning och hennes gelikar!
http://www.kvp.se/nyheter/1.674675

Snacka om ammningsteknik!


Såhär löste våran katt Ebba ammningsproblematiken som kan uppstå då man har många bebisar. Otroligt cool katt!

Hon är på tjocken igen...skulle steriliserat henne men som så mycket anna i mitt liv så stannade det vid en tanke...

Men alla våra kattungar har hittat ett bra hem, och det är det som är viktigast.

Rättvist...


...måste det vara! Det är något som mina två största tjejer har försökt att lära mig sen de var små, men jag är dålig på millimeterrättvisa. Men för att det ska bli åtminstone lite rättvist så måste jag lägga ut en bebisbild på mellatjejen, W. Hittade tyvärr ingen med lucianattlinne utan det blir en med julklänning (vilket betyder att hon borde vara drygt ett år på bilden).


Redan i denna åldern anades det energiknippe som hon idag är (förutom när det gäller att städa rummet, men det har hon nog ärvt från mig så jag ska inget säga...)


En av mina bästa och äldsta vänner har gift sig ganska nyss och jag fick just se bilder från/efter vigseln. De var så fina och vackra, och bekräftelsen på sin kärlek höll de mellan sig, nämligen deras lilla dotter, ett år till sommaren. Många grattiskramar till er (om ni läser detta).

F, jag tror att denna händelse ger dig så många vuxenpoäng att de liksom automatiskt väller över på mig med!

Än en gång GRATTIS!

Ps. Ska jag ta på mig solglasögon nästa gång vi ses?? Om det skulle råka vara sol och risken är hög att bli blind av reflektionerna från stenen på ditt finger ;-).

torsdag, maj 10, 2007

Samma lucianattlinne 12 år senare...


Oj...

...glömde att skriva att lucianattlinnet har barnens händiga mormor sytt av ett gammalt vackert spetslakan (eller var det bara ett gammalt lakan som hon sydde spets på, minns inte?) Hur det än var så blev det jättefint och alla mina barn har haft det. Tack mamma!

Regn och gamla bilder...

N som tärna när hon var knappt ett år (Nu är hon 12 på det 13:e...är inte det en gammal tråkig klassiker förresten???)

Nu har jag och lilltjejen varit ute och gått i regnet. Man får inte glömma av att ett riktigt regn är roligare att vara ute i än strålande sol, åtminstone om man är knappt en meter lång ;-). Pölar att hoppa i (och ramla i...), takdropp att smaka på, lera att gegga med och hundra andra saker.

Annars har jag jobbat hela dagen och till middag blev det ärtsoppa och pannkakor. Ska ringa till N och W och kolla vad deras planer är i helgen. Disco för insamling till skolresa imorgon (Fredag) och Klassbollen på Lördag. Men vilka tider som gäller är jag än så länge lyckligt ovetande om. W skulle visst ha en kompis som ska sova över också, så livat lär det bli.

Min lilla groda


Mmmm, så söt hon var redan då. Tänk att det är bara ett år och åtta månader sedan hon var så här liten och ljuvlig...nu är hon större men fullt lika ljuvlig.

onsdag, maj 09, 2007

Godnatt

Har nu sett Lost och tagit in hästarna, dags att gå och lägga sig då jag börjar jobba 7 imorgon. Tack för de gulliga komentarerna och tipsen och ja, vi borde ses snart ystra syster. Jag har lite svårt att komma iväg just nu, det är en massa måsten hela tiden men vi skulle kunna planera in något. Förmodar att du har fått smaka på en vanlig brunetts tråkiga vardag nu istället för ditt tidigare liv som blondin i sus och dus ;-).

Och ärligt talat, varför visar de Amerikanska versionen av Idol?? Hur töntig som helst. Vore det inte lite coolare att visa t ex finska Idol??
Bara en tanke...

Bajs

Har just kommit in efter dagens mockning hos hästarna. Kanske låter tråkigt men inte om man har en liten piga på et och ethalvt som älskar att säga BAJS. Jag tror hon hinner med att peka på varenda liten lort och betona ordet bajs på lika många olika sätt. Härligt när de är små och inte lägger någon värdering om tingen runtomkring, enligt henne kan man prata lika ömt (och ibland klappa, till pappas stora förtret) med en hästlort som med katten. I och för sig tycker hon man kan sparka lite på katten precis som en hästlort, den låter roligare...

Detta köpte vi...

...på vår lilla improviserade shoppingrunda:
Ett par "utegympaskor" till största tjejen, ett par cayman skor (röda och dyra) till mig, en jeanskjol till minitjejen och sist men inte minst; Nya hyss med Eeeemil i Lönneberga som är minitjejens favorit, eller snarare stora kärlek. Jag tror faktiskt inte att någon annan har sett så mycket Emil i Lönneberga som vår familj, ändå är hon bara drygt ettoch halvt.
Men kärlek är det, det tindrar i hennes ögon och hon har ett ständigt leende på läpparna ny när hon ser sin älskade nya Eeeemil för första gången.

Shit...

...vad tiden går fort! Jag skulle ju hinna klart med hela inlämningsuppgiften innan jag ska hämta lillan på dagis. Får nog helt enkelt sätta upp gränser om hur ofta jag får skriva annars riskerar det att spåra ur. Hursomhelst så ska jag gå och ta en banan innan det bär av till dagis och sen till stan för att köpa utegympaksor till största tjejen.

Stavningskontroll???

Alltså, är det meningen att man själv ska behöva gå in och redigera stavfel...det blir ju skitjobbigt. Nä, ni får stå ut med de tryckfel som blir, hmmm, redan här får ni känna på min otalighet vid datorn...

Hursomhelst så är det inte så att jag inte kan stava utan det är naturligtvis fingrarna som slinter ibland...

Hur lägger man in bilder tro...

Hur gör man när man lägger in bilder i bloggen tro? Lika bra att inse att jag är bortskämd med hjälp vid minsta motstånd vid datorn, M kommmer alltid till min undsättning även om han har svårt att förstå min frustration, irritation och sura min när något inte går min väg. Hans favorit är när jag säger: "Fan, jävlahelvetesskit, nu är internet trasigt". Själv försår jag inte vad det är som är komiskt med den komentaren, men det är väl någon såndär datanördhumor som jag inte har rätt radar för... Men nu är ju inte han hemma!!! Jösses, andas in andas uuuuut, jag måste ha tååålamod och förstå att jag lär mig bättre om jag löser problemet själv.
Återkommer senare om hur det gick till...

HJÄLP...

...Mailade just adressen hit till min sambo, han kommer kanske se rött då han alltid lägger syrliga kommentarer om mitt bloggläsande såsom; "Vem faan är den där Linda Sugge egentligen".
Så M, förlåt men jag måste ju få prova på... puss och jag älskar dig.

Oj, detta är ju inget bra egentligen. Jag sitter ju framför datorn för att plugga, inte för att blogga, men i och för sig så har jag ju slutat röka idag igen (för 738:e gången) och kan fylla mina tidigare rökpauser med bloggpauser, frågan är om det är hälsosammare i längden då min favoritbloggare Linda Skugge har lagt ner sin blogg p g a mardrömmar och elaka kommentarer och mail...så var snälla nu så jag inte är tvungen att börja röka igen, då vet ju vi vilkas fel det är.

Premiär

Efter att ha varit en flitig bloggläsare tar jag nu det stora steget att försöka mig på denna konstart. Har ingen aning om vad jag kommer att skriva om men det kan vara kul att försöka formulera sina tankar i ord...
Men just nu känner jag mig helt utan tankar, säkert just för att jag sitter och försöker komma på något fyndigt att skriva... lika bra att sänka ribban och bara babbla på i en salig röra, precis så som jag gör i verkliga livet... Och du, du som läser detta Välkommen till min plats i cyberrymden!